Vacature: trainer Scouting Academy

De regio Utrechtse Heuvelrug is de leukste scoutingregio van Nederland! Om de kaderleden in de regio optimaal te kunnen ondersteunen met hun ontwikkeling geven we enkele keren per jaar een training. Om Team Trainingen verder te versterken, zijn we op zoek naar:

Enkele enthousiaste en vernieuwende trainers (ca. 5 uur/maand)

Plaats in de organisatie

De trainer zit in Team Scouting Academy, dat valt onder de Coördinator Scouting Academy van het regiobestuur. In dit team werken trainers, instructeurs en praktijkcoaches samen om leren en ontwikkelen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. De trainers werken hierbij nauw samen om trainingen voor vrijwilligers te organiseren. Waar nodig is overleg met de praktijkcoaches.
De regio

Scouting Regio Utrechtse Heuvelrug is een jeugdige en zelfstandige regio die ondersteuning biedt aan de 32 scoutinggroepen van De Bilt tot Amersfoort en Baarn tot Maarn. Hiervoor bieden we activiteiten, trainingen en middelen aan voor alle kaderleden en jeugdleden in de regio.

Wat ga je doen?

Als trainer geef je trainingen aan leidinggevenden en bestuursleden in de regio. Je maakt jezelf de trainingsmodules eigen en traint enkele dagen of weekenden per jaar de cursisten bij de leiderstraining, kamptraining of teamleiderstraining. Je krijgt goede begeleiding van je medetrainers en je werkt al doende toe naar de kwalificatie voor trainer.

Wat verwachten we van jou?

Voor de functie gelden de volgende functie-eisen:

  • Je staat achter de uitgangspunten van de Scouting Academy, zoals competentiegericht leren en blijvend doorontwikkelen
  • Je vindt het leuk andere mensen iets te leren
  • Je bent bereid je te ontwikkelen naar het niveau van gekwalificeerd instructeur of trainer, bijvoorbeeld door trainingen te volgen, door een Talent Ontwikkelings Plan te maken en door het bezoeken van landelijke activiteiten zoals LOSA en Scoutiviteit/Scout-In
  • Je kunt enkele dagdelen en weekenden per jaar inruimen voor trainingen en teamactiviteiten
  • Je bent bereid teamvergaderingen bij te wonen

Wat krijg je ervoor terug?

Als trainer krijg je ook een heleboel terug:

  • Je werkt aan je eigen ontwikkeling en ervaring als trainer door te doen en evalueren
  • Je hebt de mogelijkheid je verder te ontwikkelen door het volgen van de train-de-trainer trainingen en landelijke activiteiten voor trainers, zoals LOSA en de Scoutiviteit
  • Het staat goed op je CV
  • Een leuk team dat zich continu verder ontwikkelt: kwaliteit is een kernwaarde!
  • Een (inter)regionaal netwerk van enthousiaste scouts

Hoe verloopt de benoeming?

De Coördinator Trainingen draagt je voor aan het regiobestuur als trainer. Als het klikt met het team en je past bij het profiel, wordt je benoemd. Je wordt gevraagd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Wil je meer informatie?

Ben je benieuwd naar meer informatie over deze functie of heb je interesse? Laat dit dan weten aan de Coördinator Scouting Academy, Dave Nagy, mail scoutingacademy@regio-uh.nl.