Gezocht: gastvrouwen en gastheren op Koningsdag

Op en rondom Koningsdag zijn de Amersfoortse scoutinggroepen gevraagd om een bijdrage te leveren in de vorm van vrijwilligers. En we werken daar graag aan mee.

Gezocht worden vrijwilligers voor vrijdag en zaterdag.

Opgeven gaat via een SOL formulier.

  

Zaterdag 27 april 2019

Op zaterdag zijn gastvrouwen en gastheren nodig die langs de route van het Koningspaar staan om programmaboekjes uit te delen en de mensen de weg te wijzen.

In de complete scoutfit, dus bloes, groepsdas, blauwe broek, sta je de bezoekers aan Amersfoort te woord.

  • De eerste shift is van 7.30-15.00 uur.
  • De tweede shift is van 9.00-16.00 uur.

Verzamelen

De verzamelplek is de Hogeschool Utrecht, De Nieuwe Poort 21 in Amersfoort.
Volg bij binnenkomst de borden naar de tribune aan de rechterkant. Hier wordt precies verteld wat we van je verwachten. Ook hoor je wie je coördinator en aanspreekpunt is op deze dag. Vanuit de HU word je naar de plek waar je op de dag zelf werkt gebracht.

Kom in Scoutfit!

Wat krijg je ervoor terug?

Koningsdag badge

Alle scouts die een bijdrage leveren aan Koningsdag krijgen als aandenken de speciale Koningsdag badge.

Daarnaast voorziet de gemeente Amersfoort je van een jas, voor mocht het regenen. Voor de zaterdag is een lunchpakket geregeld.
 Vrijdag 26 april 2019

Op vrijdag gaat het met name om het versieren van de stad, in de vorm van het bevestigen van banners in de dranghekken met tie wraps.

Ook een leuke klus voor een groepje explorers.

Ook hier werken we met twee shifts:

  • De eerste shift is van 13.00-18.30 uur.
  • De tweede shift is van 17:45-24:00 (of zoveel eerder).

Verzamelen

De verzamelplek zal waarschijnlijk de Hogeschool Utrecht zijn, De Nieuwe Poort 21 in Amersfoort.
Opgeven

Via dit SOL formulier:
https://sol.scouting.nl/as/form/23850/participant/new
kun je je opgeven. Gegevensbeheerders van speltakken of groepen kunnen ook andere mensen dan alleen zichzelf opgeven, zoals een groep explorers.

Omdat er een kans bestaat, dat de gemeente ons nog meer gaat vragen, kun je ook kiezen voor de open optie. Keer dan later nog een keer terug om een definitieve keuze te maken. In SOL kun je altijd je inschrijving nog wijzigen.

Extra informatie

ID mee

Het is een nationaal evenement en daarom is er extra beveiliging. Zorg dat je je kunt legitimeren met een identiteitsbewijs (paspoort, ID of rijbewijs). 

Bereikbaarheid

Zorg dat je op tijd van huis vertrekt. De binnenstad van Amersfoort is namelijk rond Koningsdag voor een groot deel afgesloten voor auto’s, openbaar vervoer en fietsen.

De parkeergelegenheid is beperkt. Wij raden je aan om zoveel mogelijk per fiets of openbaar vervoer te komen. Er rijden treinen. De dienstregeling van het busvervoer is aangepast. Kijk voor actuele verkeers- en parkeerinformatie op https://koningsdagamersfoort.nl/bereikbaarheid

Parkeerkosten kunnen helaas niet vergoed worden door de organisatie.