Scouts dragen met veel plezier bij aan Koningsdag

Met bijna unanieme stemming is donderdagavond ingestemd met de vraag van de gemeente Amersfoort om als scouting te helpen bij het bezoek van het Koningspaar aan Amersfoort op 27 april.

Na een grote teleurstelling dat het voorgestelde idee om een scoutingfestival te organiseren op Plantsoen-West niet was opgenomen in het hoofdprogramma, hebben de elf betrokken scoutinggroepen zichzelf herpakt. Een scout blijft uiteindelijk altijd glimlachen onder elke omstandigheid.

Na de zomer zal scouting zich op een prominente plek in Amersfoort laten zien met de activiteiten waar ze graag mee bekend staan: een gevarieerde combinatie van vaardigheid en creativiteit zoals het bouwen van een uitdagende touwbrug, broodjes bakken en verschillende sport- en sportactiviteiten zoals een klimparcours of afvalrace.

Vrijwilliger

Voor nu gaan de scoutinggroepen uit Amersfoort en omstreken in hun eigen vrijwilligersbestand vrijwilligers werven die zich op 26 en 27 april kunnen inzetten als gastvrouw- of heer, bij de versieringen in de stad en andere hand- en spandiensten. De scouts zijn herkenbaar aan hun scoutfit en krijgen als aandenken een bijpassende badge.