Scouting Academy

De Scouting Academy is het opleidingssysteem voor leiding en alle andere vrijwilligers van Scouting Nederland, waarbij de ontwikkeling van jou als individu centraal staat. Daarnaast is het ook belangrijk om naar de ontwikkeling van je team te kijken. Het is zo ingericht dat iedereen op eigen niveau kan instappen.

De Scouting Academy is opgezet om verantwoordelijk het spel te kunnen spelen, om meetbare kwaliteit binnen groepen te bevorderen en om een veilig en goed spel met plezier te kunnen beleven. De uitgangspunten zijn dat de Scouting Academy vrijwillig, maar niet vrijblijvend is, dat je leert door te doen, dat je niet dubbelop leert en dat je doorlopend leert.

De praktijkbegeleider heeft een belangrijke rol bij het bijhouden van de competenties van de leiding. De praktijkbegeleider begeleidt de leiding bij hun ontwikkeling tot Gekwalificeerd leider of begeleider.

De kwalificatiekaarten van Scouting Nederland worden gebruikt om de kwalificaties te controleren.

Trainingen 2023/2024

Moduletraining B/W/S
– zaterdag 18 en zondag 19 november 2023
– zaterdag 2 en zondag 3 maart 2024

Kamptraining B/W/S/E
– zaterdag 23 en zondag 24 maart 2024
– zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024

Teamleiderstraining
– zondag 29 oktober 2023
– zaterdag 9 (vanaf ~20 uur) en zondag 10 maart 2024

Praktijkbegeleiderstraining
– de praktijkbegeleiderstraining op zaterdag 23 september 2023 gaat niet door. Er wordt i.o.m. de praktijkbegeleiders een nieuwe datum gepland.