Met vertrouwen in veilige handen

Het regiobestuur is blij dat er een vertrouwenspersoon is voor alle vrijwilligers van Scouting Regio Utrechtse Heuvelrug. Ron Troost gaat deze rol vervullen.

Mag ik mij even voorstellen?

Mijn naam is Ron Troost. Ik woon in Amersfoort en ben werkzaam in het onderwijs. Op mijn werk ben ik naast mentor en leerkracht ook al enige jaren vertrouwenspersoon voor collega’s, ouders en leerlingen. Deze beide werkzaamheden doe ik met groot plezier.

Ron Troost

Binnen Scouting ben ik als jeugdlid begonnen als welp en heb vervolgens alle speltakken gehad tot en met de stam c.q. Roverscouts. Als stamlid vervolgens leiding gaan geven binnen de groep. Te beginnen met de Scouts, toen nog verkenners, en daarna jarenlang bij de welpen. Door mijn vele verhuizingen ben ik actief geweest bij verschillende groepen, waaronder ook twee Blauwe Vogelgroepen, namelijk De Wegelaergroep in Den Haag en later de Sleutelgroep in Zeist.  

De laatste jaren was ik actief als voorzitter binnen het bestuur van de Ernst van Kempengroep in Baarn. Per 1 januari j.l. ben ik daar gestopt, maar op één of andere manier wilde ik toch verbonden blijven met Scouting.  En dat is mij nu gelukt in de functie van vertrouwenspersoon binnen onze regio.

Ik heb er veel zin in!

Ron is bereikbaar via het emailadres vertrouwenspersoon@regio-uh.nl. Lees ook meer over het Beleid Sociale Veiligheid.