PST-er Janneke pakt uitdaging als Coördinator Scouting Academy op

Het regiobestuur heeft een beoogde coordinator Scouting Academy gevonden in de persoon van Janneke Karelse. Vooruitlopend op haar benoeming in de regioraad in mei 2020 stelt Janneke zich graag voor.

Hai!

Mijn naam is Janneke en ik woon samen met mijn vriend en mede scout Charley in Maarn. Daar heb ik mijn hele leven (op wat kleine omzwervingen) gewoond. In Maarn vindt je dan ook mijn scoutinggroep, Scouting Ridder Fulco. Op mijn 6e ben ik hier als kabouter begonnen en er nooit meer weg gegaan.

Na een toffe explorertijd ben ik scoutsleiding geworden. Dit heb ik de afgelopen 15 jaar gedaan, daarnaast ben ik ook explorerleiding geworden. Twee keer op zomerkamp gaan is natuurlijk helemaal het einde! (op de berg was na 😉 )

Tegenwoordig ben ik praktijkbegeleider binnen onze groep en nog steeds een enthousiast lid van het explorerteam.

Graag wilde ik wat extra uitdaging zowel regionaal als landelijk. Ik heb mij aangesloten als trainer/coach bij Programma Scouting Talent. Een gaaf landelijk programma wat jongeren tussen de 18 en 25 coacht op hun weg binnen projecten van Scouting Nederland. Ik heb het hier enorm naar mijn zin. Rond dezelfde tijd ben ik trainer geworden binnen onze regio.

Daarnaast ben ik onlangs gevraagd of ik trainingscoördinator wilde worden binnen de regio. Dit lijkt mij een enorm leuke nieuwe uitdaging die ik graag met beide handen aanpak!

Naast scouting heb ik ook nog tijd om te werken bij One Hour Lockup in Naarden. Hier ben ik betrokken bij de bouw van escaperooms en vr-rooms. Daarnaast ben ik hier manager en spelleider. Als ik nog tijd over heb hou ik enorm van fotograferen, duiken, hardlopen, tekenen en lezen. In de winter kun je mij op een snowboard in de bergen vinden.

De komende tijd hoop ik jullie graag tegen te komen op de toffe activiteiten die de regio organiseert of tijdens de leerzame trainingen die elk jaar weer aangeboden worden.

Je kan Janneke alle vragen over trainingen, Scouting Academy en praktijkbegeleiders stellen via trainingen@regio-uh.nl.