Verbinden en samenwerken om #ikscoutthuis te vergemakkelijken

De Scouting Regio Utrechtse Heuvelrug wil de scoutinggroepen in haar regio onderling verbinden om de samenwerking te bevorderen en de uitwisseling van goede #ikscoutthuis programma-ideeën te vergemakkelijken.

Scouting houdt niet op als de opkomsten ophouden. We zien dat creatieve scouts aan de slag gaan met creatieve ideeën en online opkomsten.

Het is ook belangrijk dat kinderen contact houden met de leiding en met elkaar. Het zijn al spannende tijden voldoende voor de kinderen, waarin al zo weinig mag en kan. Elkaar blijven treffen en uitdagende dingen doen is dan belangrijke peiler. 

Ook Scouting Nederland promoot dit met de slogan #ikscoutthuis. En via https://www.scouting.nl/nieuws/1859-van-offline-naar-online-programma wordt er ook al veel gedeeld. 

Hoe hou je het vuur brandend?

Maar niet alle leiding is zo creatief… een beetje steunen op elkaar kan geen kwaad. Zeker op andere leiding die je misschien al kent, die je al eens bent tegengekomen… tijdens een regio-activiteit.

Verbinden

Scouting Regio Utrechtse Heuvelrug wil ook graag de groepen onderling met elkaar verbinden. En in deze tijd is het ook belangrijk om elkaar te helpen waar kan.

Voor iedere speltak hebben we een whatsapp groep gemaakt waarin je in contact kan komen met andere leiding in dezelfde speltak.
De spelteams van de regio zijn de moderatoren van deze whatsapp groep.

Ook is er een plek gemaakt op de Google Drive waarin je bestanden terug kan vinden met spelideeën voor jouw speltak, maar nog belangrijker, waarin jij ook je spel kan plaatsen dat je met succes online hebt gespeeld.

Voor de watergroepen hebben we op dit moment niets ingericht. Dit willen we wel graag doen, maar komen dan graag in contact met waterscouts leiding die hier ideeën bij heeft. Op dit moment zijn de waterscouts natuurlijk ook gebonden aan de thuisspellen. 

Email

Alle links naar whatsapp groepen en Google Drive zijn via email verspreid aan de leiding van bevers, welpen en scouts, aan de begeleiding van de explorers en aan de roverscouts.

Een afschrift is er naar de besturen gestuurd.