Regiomedewerker Jelke laat zich uitdagen!

Regiomedewerker Jelke Ridder heeft zich verkiesbaar gesteld als secretaris van de regio. Het regiobestuur heeft al een paar maanden met haar samengewerkt en staat helemaal achter Jelke. Graag stelt zij zich even voor.

Hallo!

Mijn naam is Jelke Ridder en ik woon in Soest. Ik werk als interimmanager of adviseur in het facilitaire werkveld, via mijn werkgever kom ik bij verschillende organisaties terecht om hen daar met facilitaire vraagstukken te ondersteunen.

Als kind ben ik nooit jeugdlid geweest van scouting, maar in 2010 ben ik via mijn zus (die wel jeugdlid was) als leiding terecht gekomen bij de inmiddels opgeheven groep Akoteh in Bilthoven. Ik ben begonnen als padvindsterleiding maar daar kwamen al snel ook de welpen bij.

In 2014 zijn wij overgegaan naar Scouting Laurentiusgroep in de Bilt/Bilthoven en sindsdien geef ik daar leiding aan eerst de sherpa’s en vervolgens terug naar de leukste speltak, de padvindsters.

De Laurentius organiseert ieder jaar het eerste weekend van september het Waterweekend, meerdere keren heb ik hierbij als organisatielid een bijdrage geleverd. Een erg leuk weekend dat wij als groep weten te organiseren!

Naast het leiding zijn, heb ik jaren geleden ook kennis gemaakt met de activiteiten van de regio. Ik ben begonnen bij de RSW als subkampstaf. Later sloot ik aan in de organisatie van de PL-APL-training, in de organisatie van de RSW als Coördinator Subkamp en sinds 2018 als Algemeen Coördinator. In 2021 zal ik voor de laatste keer de functie van Algemeen Coördinator vervullen en met de rest van de CS weer een mooie editie neerzetten.

Al jaren ben ik met plezier leiding en regio-organisator, maar daarnaast vind ik het ook leuk om weer voor nieuwe uitdagingen te staan. Het motto van Scouting is niet voor niets: Laat je uitdagen!

Ik kijk er naar uit om mijn werkzaamheden als secretaris te vervullen, en de groepen nog beter te leren kennen!