Jelmer stelt zich voor

Goedemorgen/-middag/-avond!

Mijn naam is Jelmer Boter en ik ben 30 jaar. Ik ben opgegroeid in Zeist en daar vanaf m’n zesde lid van de Rambonnetgroep, waar ik als jeugdlid alle speltakken doorlopen heb. Terwijl ik bij de Rowans zat, waren we ook assistent-leiding bij de Bevers en (toen nog) Esta’s, en op m’n 18e ben ik leiding geworden bij de Scouts. Op een jaar bij de Rowans en twee buitenlandse stages na, heb ik tot afgelopen zomer het grootste deel van de tijd bij de Scouts gezeten. Daarnaast ben ik sinds 2016 voorzitter van de Rambonnetgroep. Hoewel ik al 12,5 jaar niet meer in Zeist woon, kom ik er op zaterdagmiddag nog steeds met veel plezier!

Een paar jaar geleden (zomer 2018) ben ik als medewerker bij de Nawaka geweest en een ruim jaar geleden wilde ik graag een nieuwe uitdaging binnen scouting. Dat werd het activiteitenteam voor de Regionale Scout-In 2020, die we helaas hebben moeten afgelasten. Daarmee was de link met de regio gelegd en toen er vacatures voor het regiobestuur voorbijkwamen, raakte ik daarin geïnteresseerd. Van het een kwam het ander en nu ben ik kandidaat voor de functies vicevoorzitter en afgevaardigde landelijke raad om samen met Rients het regiobestuur te versterken, en m’n netwerk en skills verder uit te breiden.

Sinds ik uit Zeist vertrokken ben, heb ik achtereenvolgens natuurkunde gestudeerd in Enschede en ben ik gepromoveerd op onderzoek naar quantumcomputers bij QuTech in Delft. Sinds afgelopen voorjaar werk ik bij ASML en woon ik in Eindhoven. Naast scouting ben ik in mijn vrije tijd graag sportief, ik loop regelmatig hard en rijd graag een rondje op de racefiets, en hobby ik graag met elektronica en ICT.

Ik kijk er erg naar uit om me in deze nieuwe rol voor scouting binnen de Regio Utrechtse Heuvelrug te kunnen inzetten, en mezelf verder te ontwikkelen, en hoop veel van jullie snel een keer te spreken! Hopelijk op de regioraad op 25 mei, en als het even kan in levenden lijve.

Jelmer op Nawaka 2018