Duurzaam vrijwilligersbeleid als speerpunt

Het regiobestuur heeft zich de afgelopen maanden gebogen over de speerpunten voor het bestuur in periode 2020-2022. Na een gezamenlijke brainstorm en een analytische uitwerking van de resultaten heeft dit geleid tot een beleidsplan.

Speerpunt: duurzaam vrijwilligersbeleid

Het speerpunt voor de aankomende tijd is het duurzame vrijwilligersbeleid bij de groepen en bij de regio zelf. Het regiobestuur is namelijk van mening dat wanneer de groepen een duurzaam vrijwilligersbeleid voeren, er vanzelf kaderleden komen die meer uitdaging zoeken tijdens of na hun vrijwilligerswerk bij hun scoutinggroep. En dat de regio daar een prima plek voor is, voor groepsoverstijgende zaken of juist verdieping als trainer. Of zelfs doorgroeien naar bestuurslid.

Daily business

Een speerpunt betekent niet dat we stoppen met de gewone zaken, zoals regionale activiteiten, trainingen, groepen bijeen brengen en luisteren naar wat er speelt.

Voor de regionale activiteiten gaan we ook kijken naar het meer toepassen van de activiteitengebieden en doorlopende leerlijn in het programma.

Toekomstvisie

Veel onderdelen van het beleidsplan zijn ook gebaseerd op de toekomstvisie van Scouting Nederland.

Beleidsplan 2020-2022